Laman Web Rasmi SK Bukit Mutiara, Johor Bahru
25 March 2018 01:23:38
Navigation
Latest Articles
· Pages Frog VLE SKBMJB
ID Yes & Zoom-A Guru
ID Yes Murid & Ibubapa
Info
    
    
Pertandingan Rekacipta 2015
NewsPertandingan Rekacipta telah diadakan pada 23 April yang lalu. Pertandingan ini cuma disertai oleh murid-murid Tahun 6 secara berkumpulan mengikut kelas. Semua kelas, 6 Arif, 6 Bestari, 6 Cerdas, 6 Dinamik dan 6 Efisyen menghantar wakil untuk pertandingan ini. Sebanyak 5 rekaan dipertandingkan dalam pertandingan ini. Klik di sini untuk melihat gambar-gambar rekaan mereka.

Pertandingan Melukis Poster Hari Membaca 2015
NewsPada 22 April yang lepas, Pusat Sumber sekolah telah mengadakan pertandingan melukis poster sempena Hari Membaca. Pertandingan melukis poster ini disertai oleh murid-murid Tahap 2, manakala murid-murid Tahap 1 pula menyertai pertandingan mewarna. Poster yang dilukis perlulah bertemakan Galakkan Membaca dan semestinya poster yang dihasilkan perlulah dapat menarik minat sesiapa untuk membaca. Klik di sini untuk melihat beberapa poster yang dihasilkan.

Pekbori Gangsa 2015
NewsPada 16 hingga 18 April, 5 orang murid sekolah ini dipilih mengikuti program Pekbori Gangsa yang dianjurkan oleh Persekutuan Pengakap Malaysia Daerah Johor Bahru. Program selama 3 hari ini melayakkan murid menerima beberapa lencana setelah mengikuti setiap aktiviti yang dijalankan. Klik di sini untuk melihat gambar-gambar aktiviti perkhemahan.

Kempen Sumbang Buku
NewsKempen Sumbang Buku telah lama bermula. Semua murid SK Bukit Mutiara, Johor Bahru digalakkan menyumbang buku-buku kepada perpustakaan sekolah. Contoh-contoh buku yang boleh disumbangkan adalah seperti buku cerita kanak-kanak dan buku-buku ilmiah.

Guru Besar

Pn. Noor Huda Binti Hamid
Login
Username

PasswordNot a member yet?
Click here to register.

Forgotten your password?
Request a new one here.
Forum Threads
Newest Threads
No Threads created
Hottest Threads
No Threads created
PSS FB Pages
Frog VLE FB Pages


View IP
Info


[ Page Views : 120297 ] [ 203,096 unique visits ]
Copyright © SK Bukit Mutiara Johor Bahru 2015